Meet Candidate Catch!

Bij De Facto Image Building houden we steeds de vinger aan de pols op het vlak van rekruteringscommunicatie. Houden we ook niet allemaal de vinger aan onze smartphone? Klopt! Ook de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job. Als werkgever is het dan ook cruciaal om hierop in te spelen. Daarom: Candidate Catch!

 

Wat is Candidate Catch?

Een moderne manier van rekruteren in de onlinewereld! Met doeltreffende oplossingen bereiken wij de juiste krachten. Dat doen we online, met de juiste boodschap op de juiste kanalen. Het doel van Candidate Catch: sollicitaties uitlokken. Daarvoor komt onze allroundexpertise goed van pas! We komen telkens naar buiten met kwalitatieve advertenties op maat, wervend én visueel sterk. Een bedrijf kiest het pakket dat het beste bij hen past en wij doen de rest. Easy, toch? Ondertussen hebben we al 16 pakketten opgesteld. Al heel wat dus!

Waarom Candidate Catch?

Het aantal werkzoekenden daalt. Da’s een positieve evolutie! Maar het aantal vacatures stijgt dan weer. Da’s waar Candidate Catch ten tonele verschijnt. Veel bedrijven vissen in dezelfde vijver. Candidate Catch zorgt ervoor dat onze klanten eruit springen voor de werkzoekenden. Met leuke visuals trekken we de aandacht en via geschikte kanalen verspreiden we de juiste boodschappen, om zo te informeren over open vacatures en kandidaten binnen te halen.

Maar bedrijven kunnen dat toch gewoon zelf posten … Dat kan, maar wij gaan efficiënt en resultaatgericht aan de slag. Candidate Catch bereikt zoveel mogelijk mensen aan een zo laag mogelijke prijs. Zo bespaar jij als werkgever heel wat tijd en kosten.

 

The making of!

Het klinkt onwezenlijk, maar ooit was er een tijd dat er van Candidate Catch geen sprake was. Bij De Facto Image Building klopten regelmatig klanten aan met de vraag om vacatures online in de kijker te zetten. “Dat kan efficiënter”, dachten wij. Dus kwam het idee om geïnteresseerde bedrijven verschillende packs voor te stellen.

‘Veel bedrijven vissen in dezelfde vijver’ is het zinnetje dat tijdens de eerste brainstormdagen bleef hangen. ‘Vissen’ zorgde zowel in woord als beeld voor een leuke invalshoek. ‘Candidate Catch’ werd de overkoepelende naam, en die zegt perfect wat onze packs betekenen voor klanten: kandidaten vangen! Catchy naam, check! Een catchy logo volgde heel snel. Wie wat langer focust op het logo merkt een haakje op, waar de geïnteresseerde kandidaten figuurlijk aan blijven hangen.

Om onze verschillende packs in de kijker te zetten, kozen we vissen van verschillende groottes: een goudvis, roodbaars en zwaardvis, in het Engels werd dat goldfish, redfish en swordfish. Elk met een eigen insteek, met een verschillend prijskaartje, maar steeds met dezelfde bedoeling: de klant laten opvallen in de grote visvijver zijnde de arbeidsmarkt.

candidate catch

 

Zoveel mensen bereikte Candidate Catch tot nu toe: 

 

Achter de schermen: hoe ik als digital marketeer jouw pack behandel?

Nadat ik een enthousiaste mail krijg met de vraag om een nieuw Candidate Catch-pack op te stellen, neem ik eerst en vooral mijn kleurrijke checklist erbij. Die helpt mij om alles bij te houden en elke pack vlot en foutloos te laten verlopen.

Na wat research over het bedrijf, de jobs en de al dan niet geïnstalleerde tracking, maak ik accounts aan voor het bedrijf in kwestie. Eens dat gebeurd is, start ik met het opmaken van de Facebook-campagne en stuur ik daarvan een preview door naar de projectmanager die back & forth gaat met de klant. Ondertussen doe ik een keywordresearch en zoek ik de meest passende Google Search-termen die het beste resultaat voor het bedrijf zal leveren.

Preview goedgekeurd? Top! Tijd om de content organisch op onze Find a Job-kanalen te posten en de campagnes op te stellen. Eens dat gedaan is, dubbelcheck ik de budgetten en de links naar de correcte pagina. Ready, set, live!

En nu? Gedaan? Nee! Optimizen geblazen. Dagelijks door de advertenties scrollen en optimizen waar mogelijk. We willen natuurlijk dat onze visjes zo goed mogelijk zwemmen!

 
 
Form

Bestel nu je onlinerekruteringsoplossing